12.8.2014

Mustikanpoiminta on mukavaa toimintaa

Kuva: Anne
Tuli minun vuoroni kirjoittaa blogiin ja mietin mistä ihmeestä kirjoittaisin, kun ajatus ei kulkenut ollenkaan.

On mustikanpoiminta-aika ja innokkaana marjastajana ja sienestäjänä päätin lähteä metsään poimimaan mustikoita. Marjoja löytyi mukavasti ja niitä poimiessa tuli mieleeni kesäinen kappale, jonka Antero Raimo & Ovet on levyttänyt.  ”On mustikanpoiminta, mukavaa toimintaa. Voi ajatella useita asioita, kerrankin huolella”.

Ajatuksiini tuli yhteisöllisyys, osallisuus ja hyvinvointi, jotka ovat meidän hankkeessammekin keskeisiä teemoja. Meillä on puhdas luonto ja jokamiehenoikeus kerätä metsästä sieniä ja marjoja. Tulemmeko edes ajatelleeksi millainen mahdollisuus tämä meille onkaan.

Ainakin itse koen, että metsässä liikkuminen ja siellä marjojen ja sienien kerääminen on hyötyliikuntaa mitä parhaimmassa mielessä. Sen lisäksi, että tulee kerättyä ”ruokavarastoa” talven varalle metsä antaa voimavaroja paljon muuhunkin. Mikä mainio tapa siellä liikkuminen ja kerääminen on lisätä yhteisöllisyyttä, osallisuutta ja hyvinvointia. Aina on ihmisiä, jotka haluaisivat mennä metsään, mutta eivät yksin pääse kulkemaan tai eivät yksin uskalla / halua sinne mennä – pyydetään heitä rohkeasti mukaan.

Itse tykkään liikkua metsässä paljon yksinkin, jolloin pääsen rauhoittumaan ja pohtimaan niitä kuuluisia omia ajatuksia, mutta välillä kyllä kaipaan muidenkin seuraa. Tällöin on kiva pyytää kaveria mukaan ja saada itsellekin juttuseuraa. Itselleni onnellisuus ja hyvinvointi koostuvat hyvin arkisista asioista. Tällaisia ovat esimerkiksi koti, läheiset, ystävät ja ympäristö, johon metsä kuuluu oleellisena osana. 

Mennään metsään yksin, yhdessä tai vaikka isommalla porukalla ja nautitaan luonnon antimista!

Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti