22.8.2014

Hannan kumppanuustalo

Alkuperäinen kuva: Wikipedia


Olen tällä hetkellä paraatipaikalla ja erityisessä asemassa, sillä saan olla osa porukkaa, joka käynnistää Haminassa kauan kaivatun kumppanuustalon toiminnan. Avajaisia vietetään pian, mutta sitä ennen on hyvä aika suunnitella ja unelmoida miten saumattomasti talo saadaan täyteen ja toiminta kaikkia käyttäjiä palvelevaksi. 

Olen ajatellut, että minun kumppanuustaloni olisi avoinna vapaaehtoisvoimin aamukahdeksasta iltayhdeksään, viitenä päivänä viikossa. Viikonloput olisivat täynnä piirikokouksia, yhdistystapaamisia, asiakasraateja ja –kuulemisia sekä yhdistysten tapahtumia. Teemapäivät seuraisivat toisiaan, viikoittain olisi käyttäjäkahveja ja kaikilla olisi koko ajan uusia kehittämisideoita ja tapahtumia. Uuteen toimintaan ilmoittautuisivat kaikki mukaan ja haasteena olisi keksiä jokaiselle vapaaehtoiselle puuhaa.

Kumppanuustalossa olisi iloista kuhinaa aamusta alkaen, kun Haminan iloiset eläkeläiset ry, Vetreät Velikullat ry tai Toimeliaiden työttömien kerho avaisi ovet aamuisin ja keittelisi kahvit ensimmäisille, jotka tulivat lukemaan lehteä tai tapaamaan muita tuttuja. Liikuntatoimen aamujumpan jälkeen myös Vähän jäykemmät nivelet ry:n kokous saataisiin käyntiin kokoushuoneessa. 

Iltapäivästä taloon saapuisi lisää porukkaa, kun koululaiset tulisivat tekemään läksyjään varamummojen – ja vaarien opastuksella. Myöhemmin mukaan liittyisivät Moponrassaajat ry ja Tanssivat teinitytöt ry. Läksyjen jälkeen he pitäisivät omia kerhojaan pienemmille ja vähän isommillekin. Iltasella paikalle saapuisivat Kiireettömät perheenäidit ry kutomakerhoonsa samaan aikaan kun salissa olisi Superpalloilijoiden järjestämä luento. Myös Haminan pianonpimputtajat ry ja Kulttuurikallet ry kävisivät paikalla harjoittelemassa tulevaa konserttiaan varten, joka muuten pidettäisiin kumppanuustalossa seuraavana viikonloppuna.  Jossain vaiheessa iltaa Haminan hengenheimolaiset ry ovat käyneet myymässä lippuja jäsenilleen, jotka ovat lähdössä teatterimatkalle. Samaan bussiin ovat ilmoittautuneet mukaan myös Neuvottoman nilkuttajat ry, mutta heidän lipunmyyntinsä tapahtuu seuraavana iltana kumppanuustalon olohuoneessa. 

Toiveeni on siis hulina ja vilinä, joka on lähtöisin käyttäjistä. Yhdessä tekemällä talosta olisi tehty kaikenikäisten olohuone, vapaaehtoisten toimijoiden pyörittämä yhteisö, jossa jokainen yhdistys toteuttaisi omaa toimintaansa ja olisi mukana myös yhteisissä projekteissa. 

Onneksi on vain taivas rajana, kun näitä tulevia juttuja suunnittelee!

Hanna

1 kommentti:

  1. Näin hienoa ja toimivaa kumppanuustaloa toivomme kaikki Haminaan! Hyvä teksti, Hanna!!!
    Jaana

    VastaaPoista