28.8.2014

”Perunat kiehumassa”


Kaksi viikkoa sitten se tapahtui! Olen onnistunut, ehkä ihan onnen ja ihmeen kautta, välttymään koko sen ikäni mitä olen autolla ajellut ympäri Suomen niemeä ja mantuja, välttymään ylinopeussakoilta. Nyt kuitenkin odottelen mielenkiinnolla, tuleeko postista kirje, jossa sen hetken ajotyylini on peltipoliisin taholta huomioitu.
Ajelin perheeni kanssa elokuisena lauantaina mummolaan ja tiesin, että olemme hieman myöhässä sovitusta ajasta. ”Anoppilaan” oli matkaa vielä noin 40 km kun mieheni puhelin soi. Anoppini kyseli aikataulua koska ollaan perillä muistaen mainita, että ”perunat ovat jo kiehumassa”. Ajattelin, että on se lähteminen isolla perheellä aina niin monen vaiheen hommaa, että aina ollaan myöhässä…

Ajoin risteysalueelle ja unohdin olla huolellinen ja jarruttaa riittävästi, näin nätisti sanottuna, anopin kiehuvat perunat mielessä. Sanoin vielä miehelleni, että ”mikäs auto tuolla risteyksen pysäkillä on pysähtyneenä”, kun harmaa pakettiauto seisoi tien poskessa ja … slam! Kameran salama välähti ja otti kuvan minusta. Nopeusmittari näytti 72 km/h 60 km:n alueella!!! Se oli sitten siinä, poliisin uusi hieno keino saada kuriin kaiken maailman hurjastelijat, siirreltävä tutka- ja kamera-auto.

Siinä sitten ajelin nöyränä ja rajoitusten mukaan loppumatkan ja mietin, että sinne meni syyskuuksi suunnittelemani Tallinnan matka, valtion kassaan ja ihan aiheesta. Liikennesäännöt on tarkoitettu noudatettaviksi, että meillä kaikilla olisi turvallista liikkua ja olla!

Yhteisöissäkin säännöt ovat siksi, että kaikilla olisi hyvä olla kun niitä noudatetaan. Rauhallista ja turvallista menoa kaikille teillä liikkujille!

Jaana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti