15.4.2015

Matkalla - kuinka voimme auttaa?



Myanmarilaiset lapset päivittäisessä tehtävässään – roskien joukosta löytyy aina jotain rahaksi muutettavaa. Kuva: Anne

Hiilijalanjälki on valtava, kun teemme pitkän lentomatkan. Tästä huolimatta voimme tehdä matkallamme myös jotain hyvää. Jokainen joka on matkustellut, on varmaan huomannut, kuinka vaatimattomissa olosuhteissa ja absoluuttisessa köyhyydessä elää todella paljon ihmisiä. Tässä muutama kestävän matkailun hyvää tekevistä esimerkeistä, joita meillä on mahdollisuus toteuttaa.

Menomatkalla (ainakin omassa matkalaukussani) on yleensä tilaa esimerkiksi hyväkuntoisille vaatteille, kengille, leluille, kynille, papereille, vihkoille, kirjoille yms. Näitä voi lahjoittaa esimerkiksi paikallisiin orpokoteihin, lastenkoteihin tai vaikkapa roskakoreja elääkseen tonkiville lapsille. 

Vaihtoehtoja on monia. Edellä mainittujen paikkojen lisäksi sopivia kohteita ovat myös vähävaraisten vanhainkodit ja paikalliskoulut. Monesti kyseiset paikat ovat sellaisia, että ne ottavat matkailijan avosylin vastaan ja osoittavat vilpitöntä vieraanvaraisuuttaan. Näin pääsee todella lähelle paikallisten elämää ja oppii paljon uutta heidän kulttuuristaan. Kannatta kokeilla - muistaen kuitenkin terve maalaisjärki siinä, millaisilla alueilla ja mihin aikaan vuorokaudesta on turvallista liikkua.

Köyhyys maailmalla on valtavaa ja tuntuu että panoksemme tarpeisiin nähden on pieni, mutta jos jokainen matkailija auttaisi edes muutamaa, kuinka paljon hyvää saisimmekaan aikaan näillä matkailijamäärillä.

 


-Anne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti