24.4.2014

Haasteita




Elämässä ihmisillä on erilaisia haasteita ja myös keinoja selvitä niistä voittajana. Joillekin kevät, aurinko ja valtava valon tulva, jota vyöryy ovista ja ikkunoista pimeän talven jälkeen on haaste. Se ei ole valinta vaan se on vain otettava vastaan, koska olemme sattumoisin syntyneet keväällä ja kesällä valossa kylpevään pohjolaan.

Valinnoista johtuvia haasteita on sitten lukematon määrä. Itse olen valinnut yhdistelmän, jossa surffailen enemmän tai vähemmän sujuvasti, ainakin perheeni näkökulmasta katsottuna. Yhdistääpä vilkas ja moniulotteinen perhe-elämä mielenkiintoiseen ja innostavaan työhön, jota innostuksissaan voisi tehdä vaikka kuinka. Otetaan arkeen runsaana ”jälkiruokana” opiskelu ja kymmenien sivujen tuotokset lukemisen nälkäisille opettajille AMK:ssa. Lisätään soppaan hippunen yhdistystyöskentelyä niin on arjen haastesoppa kohdillaan. Ei ole vapaa-ajan ongelmia, tässä ihminen tietää, että aina on tekemistä! 

Mutta tätä kaikkea tasoittaa koira, pieni, musta, kiiltäväkarvainen ihana häntäänsä iloisena heiluttava otus, joka on aina yhtä vilpittömän iloinen, kun emäntä tulee kotiin. Kunnon lenkki ja rapsutukset tämän iloisen ja uskollisen karvakuonon kanssa nollaa kaikki ”haasteet” ja asettaa ne oikeaan valoon ja järjestykseen ihmisen elämässä, ainakin minun kohdallani.

Ihanaa kevättä kaikille, haasteista huolimatta!

Jaana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti