4.12.2014

Lahja

(Kuva: pixabay.com)
On koittanut aika, jolloin moni meistä miettii kuumeisesti mitä antaisi ystävälle lahjaksi. Miten olisi, jos tarjoaisit tulevana jouluna vaikka omaa aikaasi. Tämän voit tehdä menemällä esimerkiksi yksin asuvan vanhuksen luokse. Aina ei tarvitse mitään muuta, kuin vain olla seurana ja kuunnella.

On myös monia lapsiperheitä, joilla tukiverkosto puuttuu tai esimerkiksi isovanhemmat, jotka voisivat auttaa asuvat kaukana. Kiireisen arjen avuksi voi tarjota vaikka lastenhoitoapua tai kimppakyytejä harrastus- ja muihin kuljetuksiin.

Tuntemattomillekin avuntarvitsijoille pääsee apuaan tarjoamaan erilaisten järjestöjen kautta tarjoutumalla mukaan vapaaehtoistoimintaan. Mahdollisuuksia on monia, jos vain resursseja riittää. Samalla saa kerättyä sitä kuuluisaa sosiaalista pääomaa; sosiaalisia suhteita ja niissä syntyvää luottamusta ja vastavuoroisuutta. Sosiaalisen pääoman kun on todettu olevan yhteydessä terveyteen - erilaisiin sosiaalisiin toimintoihin aktiivisesti osallistuvat ihmiset luottavat muihin ihmisiin ja tuntevat itsensä terveimmiksi. Siis kasataan hyvää tekemällä voimavaroja myös itselle, terveyttä, positiivista mieltä, ystäviä ja iloa elämään.

Niin, ja muistetaan antaa sitä omaa aikaa myös perheelle, niille kaikkein rakkaimmille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti