6.6.2014

Ladataanko akkuja jo vähän ennen kesälomaa?

Kuva: Pixabay

Jos pitäisi sanoa kolme tärkeintä asiaa elämässä, niin mitä ne olisivat?

Usein kolmen kärkeen pääsevät perhe, terveys, mielekäs työ ja raha, ystävät, luonto, harrastukset, luottamus, rauha ja rakkaus. Asioita on monia. Somessa on viimeisten viikkojen aikana haastettu ihmisiä nimeävät kolme asiaa kolmen päivän ajan, jotka heille ovat tuoneet onnea ja iloa. Nämä asiat ovat pääsääntöisesti hyvin arkisia ja tavallisia juttuja.

On kesäkuun eka viikko ja ainakin minun kalenterini pursuaa vielä tapaamisia, yhteistyöpalavereja ja tapahtumia. Juuri nyt on se hetki, kun kaikki tulee hoitaa lomien alta pois. Nyt paiskitaan töitä kahta kovemmin, jotta pian alkavat lomat menisivät rauhassa ja ne voisi viettää rakkaidensa kanssa tehden mukavia juttuja.

Mitä ihmettä sitten syksyllä tapahtuu. Nyt kun rutistaa ihan täysillä ja painaa eteenpäin, niin onko loman jälkeen aloittaminen ihanaa ja rauhallista? Puhelimet eivät soi eikä sähköpostilaatikko ole täynnä.  Muutama ensimmäinen kuukausi menee superonnellisena, kun kaikki akut on ladattu lomalla ja sosiaaliset suhteet ovat hoidettu kuntoon, terveydestä on huolehdittu ja perheen kanssa ollut kunnolla aikaa. Tätä kaikkea onnea on tankattu lomalla koko vuoden edestä, eikö niin?

Entä voisiko jotain pieniä kivoja asioita tehdä vähän useammin, eikä vain kolmen päivän ajan tai lomalla. Mitä jos ihan joka ikinen päivä keskittyisi johonkin, joka tuo itselle hyvää mieltä. Jos ei tänä vuonna odottaisikaan siihen lomaan asti, tai lataisi siihen ihan mielettömiä odotuksia, vaan yrittäisi nauttia ihanista kesäpäivistä vielä töiden jälkeenkin. Ehkäpä nauttisi syödystä jäätelöstä hyvillä mielin, eikä miettisi sitä bikinikuntoa.

No tietenkin minäkin odotan lomaa, ihan niin kuin kaikki muutkin. Minä kuitenkin lupaan itselleni, että yritän nauttia myös niistä ihan tavallisista päivistä vähän enemmän. Kokeilen aina silloin tällöin keskittyä niihin asioihin, jotka minun arjessani ovat upeita. Ainakin perhe, terveys, ystävät harrastukset, työ ja mitä kaikkia niitä nyt olikaan.

Nyt toivottelen kaikille aurinkoista perjantaita ja painun kitkemään kasvimaata. Mitä sinä meinasit tehdä?

-Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti